Breathe in the air

In breathe in the air zien we George Gently erbij gehaald worden wanneer een jonge vrouw dood gevonden wordt aan de voet van een boom. Door de injectienaald in haar hand lijkt alles op zelfmoord te wijzen. Op het eerste oog een eenvoudige zaak en wat Bacchus betreft kan de zaak dan ook snel gesloten worden. Gently heeft er moeite mee en besluit om het toch verder te onderzoeken.

De vrouw blijkt arts te zijn geweest en wist bovendien dat ze ongeneeslijk ziek was. Wanneer ze haar ex-man over haar overlijden vertellen gedraagt die zich nogal dubieus. Gently vertrouwt het niet en laat de woning van de vrouw onderzoeken door Bacchus en Rachel (die steeds vaker klussen voor Gently uitvoert). De woning is overhoop gehaald en dus worden er inmiddels toch de nodige vraagtekens gezet bij de zelfmoord.Breathe in the air

Wanneer er een afscheidsbrief bezorgd wordt lijkt de zelfmoord steeds aannemelijker te worden. Gently’s intuïtie maakt dat ze de zaak nog niet sluiten en verder op onderzoek uit gaan. Bij toeval komt Rachel de ouders van haar overleden vriendin tegen. Samen met Gently gaat ze bij hen op bezoek en het blijkt dat de vader ernstig ziek is, wat is veroorzaakt door de fabriek waar hij altijd gewerkt heeft.

Niet alleen de vader, maar destijds ook de vriendin van Rachel, en meer mensen in het dorp waar de voormalige fabriek staat raken ziek. Gently vertrouwt het niet en vermoedt dat er een smerig spelletje gespeeld wordt door de eigenaar van de fabriek.

Ook de ex-man van de dode jonge vrouw blijkt een handlanger van de fabriek te zijn en speelt mee om alles onder de hoed te houden. Gently’s rechtvaardigheidsgevoel laat zich weer van zijn beste kant zien en hij zal niet rusten voordat de fabriek verantwoordelijk voor de daden wordt gehouden.

Zal hij hierin slagen ?

Reageer: