Castles in the air – Vera

In de aflevering “castles in the air” wordt tijdens een vrouwen-weekendje, een jonge vrouw vermoord op een vakantiepark. De dader lijkt snel gevonden en blijkt een oude bekende van DS Ashworth te zijn. De beoogde dader kent het slachtoffer  niet en al gauw blijkt deze de moord niet gepleegd te hebben.

Wanneer het vermoeden rijst dat het slachtoffer wel eens het verkeerde doelwit kan zijn geweest, verschuift het onderzoek zich naar de eigenaar van het vakantiehuis. Dit blijkt een stel te zijn dat het huis voor een weekend beschikbaar heeft gesteld aan het slachtoffer van de brute moord. Architecten die “castles in the air” ontwerpen en een heel normaal gelukkig leven leiden.

Als de vrouw van het stel kort daarna ook vermoord wordt focust het onderzoeksteam zich op het verleden van het tweede slachtoffer. Een aanrijding met fatale afloop heeft een enorme deuk geslagen in het functioneren van de vrouw. Moet de moordenaar misschien gezocht worden onder de nabestaanden van het noodlottige ongeluk?Vera_castles_in the air

Dit lijkt een goed aanknopingspunt te zijn maar via een aantal omwegen loopt het spoor uiteindelijk toch dood. Echter dankzij Vera’s doorzettingsvermogen en mensenkennis wordt het doodlopende spoor tegen de verwachting in een opening naar de ontknoping.

Dan krijgt Vera plots hulp uit onverwachte hoek en kan het voertuig van de dader getraceerd worden.

Een arrestatie volgt en al snel komt de gehele samenhang van een affaire en het ongeluk op tafel. Maar het motief voor beide moorden ontbreekt en de verdachte weigert te bekennen. Door een heldere ingeving wordt plotseling duidelijk wie de moord gepleegd moet hebben maar deze ruikt onraad en laat zich niet zomaar pakken. Bijna vallen er nog meer onschuldige slachtoffers maar dit wordt ternauwernood voorkomen.

Een spannende aflevering van Vera met een prachtig eind waarin nogmaals de vriendschap van Vera en DS Ashworth geaccentueerd wordt.

Reageer: