De fazantenmoordenaars – Serie Q

Nadat brigadier Morck in “de vrouw in de kooi” , een oude zaak tot een goed einde heeft weten te brengen, wordt dit in “de fazantenmoordenaars” nogmaals van hem verwacht.

Ditmaal gaat het om twee kinderen uit een gezin die eind jaren tachtig in een vakantiehuis dood worden aangetroffen. De zaak is destijds in de doofpot gestopt totdat een bekentenis van een verdachte de zaak doet sluiten.

Nu het eenmaal bij brigadier Morck en assistent Assad is beland en zij niet overtuigd zijn dat de zaak juist is afgesloten, wordt het nieuw leven ingeblazen. Wanneer sleutelpersonen van destijds worden ondervraagd wordt duidelijk dat men niet blij is met het heropenen van de zaak, sterker nog er wordt zelfs tegengewerkt.de fazantenmoordenaars

Als snel belanden Morck en Assad in het milieu van de allerrijksten tot de armste sloebers die op straat leven, met een grote gemene deler namelijk de plaatselijke kostschool.

Geen middel wordt geschuwd door beide heren en de inventiviteit van Assad is ook dit keer weer onnavolgbaar en zorgt ervoor dat ze doordringen tot de kern van de zaak.

Nu ze zo dicht bij de waarheid zijn gekomen lijkt een spoedige oplossing snel te naderen, maar niets is minder waar. Ze komen terecht in een waar spinnenweb en hun laatste uurtje lijkt geslagen te hebben.

Alsof Morck met deze delicate zaak nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft neemt hij de zorg van Hardy, een collega waarmee hij destijds in een zaak bijna vermoord werd, op zich door hem in huis te nemen. Dit uit schuldgevoel geboren gebaar leidt ertoe dat zijn privéleven er niet makkelijker op wordt en bovendien komt zijn ex-vrouw hem op de meest ongelegen moment ook nog eens lastigvallen met haar ondenkbare bevliegingen.

Al met al is “de fazantenmoordenaars”een fantastisch vervolg te noemen op het eerste deel uit de Serie Q en strekt ook zeker tot aanbeveling.

 

De fazantenmoordenaars

 

Oorspronkelijke titel: Fasandraeberne
Land van oorsprong: Denemarken
Uitgever: Prometheus
Pagina’s: 405
ISBN: 978-90-446-1598-2

 

 

Reageer: