De Killing 1

In de Killing maken we kennis met inspecteur Sarah Lund die op het punt staat om van Denemarken naar Zweden te verhuizen. Net voor haar vertrek wordt de negentienjarige Nanna Birk Larsen als vermist opgegeven en vrij snel daarna dood aangetroffen.

De verhuizing naar Zweden wordt uitgesteld en samen met haar opvolger gaat Sarah Lund de mysterieuze moord onderzoeken. In eerste instantie lijkt het motief binnen het gezin gezocht te moeten worden, waarbij ook de school van Nanna een erg belangrijke rol speelt. Bovendien lijkt er een link te zijn met de lokale politiek van Kopenhagen, die op dat moment volop in het teken staat van verkiezingen voor een nieuwe burgemeester.de killing 1

Dit leidt tot tegenstrijdige belangen en weldra lopen de spanningen tussen politiek en het onderzoeksteam hoog op, waardoor het onderzoek maar gestaag vordert en diverse sporen doodlopen.

Door Sarah’s volhardendheid en unieke inlevingsvermogen wordt het onderzoek, na vele gevaarlijke omwegen, toch in de juiste richting geleid. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot en Sarah’s meedogenloze inzet leidt tot een situatie waarin haar opvolger zwaar gewond raakt. Dit leidt ertoe dat Sarah van het onderzoek gehaald wordt en tevens geschorst.

Sarah laat zich niet uit het veld slaan en gaat onvermoeibaar door en ondanks alle tegenslagen weet ze een doorbraak te forceren, waarbij het verleden van het gezin volledig uitgeplozen wordt.

De zaak krijgt hierdoor een verrassende wending en alle zeilen moeten worden bijgezet om verdere slachtoffers te voorkomen en de zaak tot een goed einde te brengen.

 

De Killing is een boek vol intriges, zenuwslopende scenes en verrassende wendingen, waardoor dit boek wat geschreven is op basis van de tv-serie, van het begin tot het eind weet te boeien en maar moeilijk weg te leggen is.

 

De Killing

Oorspronkelijke titel: The Killing
Land van oorsprong: Denemarken
Uitgever: De Boekerij
Pagina’s: 686
ISBN: 978-90-225-6257-4

Reageer: