Midzomermoord – Wallander

Aan het begin van het boek midzomermoord zien we dat de gezondheid van Wallander te wensen over laat. Bovendien moet het huis van zijn vader, na diens overlijden, verkocht worden en natuurlijk gaat dat hem niet in zijn koude kleren zitten.

Op het bureau komt een bezorgde moeder langs om haar ongerustheid te uiten over het verdwijnen van haar dochter. Deze is samen met een groep vrienden al een poosje niet meer gezien en ze vreest het ergste. Wanneer er een kaart arriveert uit Wenen, wordt er getwijfeld aan de echtheid en dit wakker de onrust nog verder aan. Tegelijkertijd is Wallander’s collega Svedberg al een aantal dagen niet op zijn werk verschenen.midzomermoord

Wallander gaat samen met Martinson op onderzoek uit en ze treffen hem dood aan in zijn woning. Op het eerste oog lijkt er sprake van zelfmoord te zijn, maar Wallander twijfelt hier ten zeerste aan. Wanneer de zaak verder uitgezocht wordt blijkt dat er een verband is tussen de verdwijning van de jongeren en het overlijden van Svedberg.

Het blijkt dat Svedberg op eigen houtje, en zonder medeweten van Wallander, de verdwijning van de groep vrienden aan het onderzoeken was.

Dan wordt er in een natuurgebied een lugubere vondst gedaan. De groep vrienden wordt aangetroffen in een verre staat van ontbinding, verkleed in bijzondere kostuums. Terwijl Wallander dit onderzoekt blijkt een goede vriend van het groepje, die niet mee was gegaan, een zelfmoordpoging te hebben ondernomen. Korte tijd later ontsnapt deze vriend uit het ziekenhuis en slaat op de vlucht. Wallander gaat er achteraan en weet haar tenslotte weer op te sporen maar laat haar ook weer ontglippen.

Dan wordt een bruidspaar vermoord tijdens een fotosessie en lijkt de moordenaar opnieuw te hebben toegeslagen.

Wallander moet alles op alles zetten om verder bloedvergieten te voorkomen, maar zal hij hierin slagen ?

 

Midzomermoord

Oorspronkelijke titel: Steget Efter
Land van oorsprong: Zweden
Uitgever: De Geus
Pagina’s: 606
ISBN: 9789044515879

Reageer: