On Harbour Street – Vera Stanhope

In de aflevering “On harbour street” zien we hoe DS Ashworth, de rechterhand van Vera Stanhope, op de trein stapt met zijn dochtertje. Wanneer de trein strandt en iedereen de trein moet verlaten maakt zijn dochtertje zich zorgen over een vrouw die alleen achterblijft in de trein. Wanneer ze gaat kijken blijkt de vrouw tot haar grote schrik overleden te zijn.

De overleden vrouw is gepensioneerd en woont in een rustig plaatsje aan de zee, on Harbour street,  waar ze zich inzet voor de minderbedeelden. Net voor haar laatste treinrit had ze het politiebureau van Vera Stanhope bezocht, waar ze door de drukte niet aan beurt kwam om haar verhaal te doen.

Direct gaat Vera haar vermoeden uit naar het feit dat haar bezoek aan het politiebureau , betrekking heeft gehad op haar dood. Wanneer ze op onderzoek uit gaan on Harbour street, komen ze terecht in een pension waar de gasten vol lof over haar spreken. Naar Vera’s opvattingen zijn ze hiermee iets te scheutig en ze vertrouwt het niet. De levensgeschiedenis van de vrouw wordt door Vera en haar team ondersteboven gekeerd en al snel blijkt het vermoeden juist te zijn.On harbour street

De zaak is hiermee nog lang niet opgelost maar biedt allerlei verschillende invalshoeken voor een motief. Wanneer een aan drugsverslaafde prostituee, en vriendin van het slachtoffer, zich verdacht gedraagt en bovendien spullen heeft ontvreemd lijkt de zaak opgelost. Bij nader inzien kan de vrouw de moord niet gepleegd hebben en wordt weer vrijgelaten. Vrij kort daarna wordt deze vrouw ook dood aangetroffen, iets wat Vera zich nog al aantrekt.

De handel en wandel van de vrouw blijkt voor de nodige intriges in de gemeenschap te hebben gezorgd en bij toeval ontdekt Vera het lijk van een man die al tientallen jaren vermist werd.

Zal Vera er ook on Harbour street in slagen de dader te pakken te krijgen ?

Reageer: