Silent voices – Vera Stanhope

In silent voices zien we hoe een vrouw tijdens het zwemmen in de buitenlucht vermoord wordt. Wanneer Vera Stanhope verschijnt is de vrouw inmiddels een eind afgedreven van de plek waar ze om het leven werd gebracht. Al gauw is de identiteit van de vrouw bekend en het blijkt dat ze een maatschappelijk werkster was, die destijds betrokken was bij een geruchtmakende zaak.

Vera vermoed dan ook dat het motief voor haar moord hiermee verband houdt. De omgeving van de vrouw is vol lof over haar en het valt dan ook niet mee om een dader aan te wijzen. Een motief voor het ombrengen van de vrouw is iets wat Vera dan ook grijze haren bezorgt.Silent voices

Dan blijkt dat de vrouw van plan was een boek te publiceren en hiermee lijkt de deur naar de oplossing te zijn opengezet.Vermoed wordt dan ook dat de dader door de publicatie in een slecht daglicht zal komen te staan. Maar wanneer dit spoor gevolgd wordt stuit Vera op een mogelijke dader, die kort daarna zelf dood aangetroffen wordt in het zwembad van zijn wellnesscenter. De omstandigheden waarin deze moord heeft plaatsgevonden lijken dan ook erg op de eerste moord, maar afgezien daarvan is het moeilijk om een verband te leggen tussen de twee moorden.

Vera laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en pluist dan ook alles uit wat maar enigszins een verklaring zou kunnen zijn voor de moorden. Als het liefdlesleven van de vrouw wordt uitgeplozen blijkt dit de juiste invalshoek te zijn maar daarmee is het mysterie nog niet ontrafeld. Als een plotselinge ingeving van Vera de vinger op de zere plek weet te leggen, is de dader uit het zicht en op weg om een volgend slachtoffer te maken.

Zoals we Vera kennen doet ze er ook in Silent voices alles aan om de moord op te lossen. Ook blijft het tot het eind spannend of ze op tijd zal zijn om een volgend slachtoffer te voorkomen.

Reageer: