Telling tales – Vera

In telling tales zien we aan het begin een jonge vrouw, die vanuit de gevangenis naar een ziekenhuis gebracht wordt. Tijdens de rit met de auto ontsnapt ze en rent naar haar ouderlijk huis. Daar treft ze haar vader, die niets van haar wil weten. Er ontstaat een ruzie die eindigt in een vechtpartij, waarna de vrouw bewust achteruit de straat oploopt en onder een bus terecht komt en overlijdt.

Vera wordt er bijgehaald en moet concluderen dat het inderdaad een ongeval is geweest. Wanneer Vera onderzoekt waarvoor de vrouw destijds veroordeeld is blijkt dat deze door haar voorganger is gearresteerd, maar zelf altijd beweerd heeft onschuldig te zijn aan de moord die haar ten laste is gelegd.Telling tales - Vera

Ondertussen zien we de zoon van een gezin thuiskomen na een aantal jaren van rondzwerven over de hele wereld. Wanneer dit gezin een feest in het dorp bijwoont, breekt er plotseling paniek uit op het feest. De moeder vindt bij hun eigen auto de zoon vermoord terug.

Als Vera op onderzoek uit gaat ontdekt ze dat de ouders en zus van de jongen bevriend waren met het meisje dat destijds vermoord is, waardoor er dus duidelijk sprake is van een link tussen de twee zaken. Wanneer er ook nog eens wordt ingebroken in het huis van de vader van het vermoorde meisje, is het verband niet niet langer te negeren.

Vera zoekt het tot de bodem uit en begint al snel te twijfelen aan de werkzaamheden van haar voorganger. Ondertussen gedraagt de zwager van de vermoorde jongen zich nogal verdacht en wanneer deze samen met vrouw en kind er van door gaat, denkt Vera de moordenaar te pakken te hebben. Echter niet is minder waar en Vera moet verder zoeken, en gaat zoals we van haar gewend zijn uiterst vindingrijk te werk.

Zal ze er in slagen de oude zaak en de nieuwe zaak allebeide op te lossen?

Reageer: