The ghost position – Vera

In “The ghost position” is Vera Stanhope op ziekenbezoek in het ziekenhuis, bij een vroegere collega en vriend. Hij is in het ziekenhuis nadat hij geprobeerd heeft zijn dochter uit een in brand gestoken huis te redden. De toestand van zijn dochter is zeer kritisch en waarschijnlijk zal ze niet overleven.

Wanneer Vera even is afgeleid loopt de man weg en pleegt zelfmoord in het ziekenhuis. Dit grijpt Vera erg aan en ze besluit de aanslag op het huis en de dochter te onderzoeken. Al gauw blijkt dat de collega waar Vera vroeg zoveel respect voor had, niet meer de man te zijn die hij ooit was. Na zijn scheiding is zijn carrière bij de politie bergafwaarts gegaan. Het gezin van zijn ex-vrouw werd door hem gestalkt en dit leidde zelfs tot een straatverbod.The ghost position

Hierdoor denkt Vera in eerste instantie dat het motief voor de aanslag in wraak gezocht moet worden en verdenkt dan ook snel de man van zijn ex-vrouw. Ondanks dat deze alle schijn tegen zich heeft is hij niet de dader.

Wanneer Vera en haar team verder zoeken blijkt de overleden vriend gewerkt te hebben bij de mobiele eenheid. Recentelijk heeft hij met de ME opgetreden tegen een protesterende menigte. Uit de beelden blijkt dat ook hier sprake is geweest van een vuurbom.

Als uitgezocht wordt wie er zijn gearresteerd tijdens de protestactie leidt het spoor al snel naar een jongeman. Deze jongeman lijkt van de aardbodem verdwenen maar de zoektocht naar hem zorgt ervoor dat het onderzoek handen en voeten krijgt. Langzaamaan wordt duidelijk wat zijn rol is en wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

Dan plotseling wordt er een aanslag gepleegd op de dochter die nog steeds in het ziekenhuis ligt. Vera wordt hierdoor geconfronteerd met een ghost position , omdat de betreffende jongeman niet meer in leven blijkt te zijn.

The ghost position weet van begin tot eind te boeien en zoals we gewend zijn van Vera op een zeer verrassende wijze te eindigen.

Reageer: