Young Gods – Vera

In “young gods” valt een jongeman brandend van een klif in het meer, waar op dat moment toevallig een groep schoolkinderen gezellig bij elkaar zit. Geschrokken waarschuwen ze de politie en al snel wordt Vera met haar team ter plaatse gestuurd.

De jongeman die om het leven is gekomen blijkt een fanatiek beoefenaar te zijn van extreme sporten en verbleef op een recreatie-park waarin hij bovendien zelf geïnvesteerd had. Zijn ex-vriendin reageert geschokt op het nieuws, maar is erg blij verlost te zijn van de man die haar al geruime tijd bleek te stalken en treiteren.

Een goede vriend van het meisje heeft haar in huis genomen en probeert haar tegen hem te beschermen. Zijn pogingen om dit te doen wekken de aandacht van Vera en haar team. Helaas voor de man heeft hij de schijn tegen zich en lijkt hij meer te weten van het ombrengen het slachtoffer.Young gods - Vera

Vera duikt in het verleden van het slachtoffer en komt hierbij terecht op de school waar de jongeman heeft gezeten en ontdekt dat er zich het een en ander heeft afgespeeld. Ook op school al was de jongen geen lieverdje en blijkt hij al de nodige vijanden gemaakt te hebben.

Wanneer een oud-klasgenoot van hem door Vera opgespoord wordt blijkt wat er allemaal gebeurd is. Een tweede klasgenoot uit die tijd wordt ook bijna vermoord maar belandt in het ziekenhuis. Ook Vera raakt hierdoor opgenomen in het ziekenhuis en stuurt DCI Ashworth op pad om het een en ander na te trekken.

DCI Ashworth bezoekt de school nogmaals en voelt de directrice aan de tand en weet de vinger op de zere plek te leggen. De pesterijen blijken niet het enige te zijn en al snel wordt duidelijk dat er in het verleden ook al eens een slachtoffer te betreuren is geweest.

Young gods is wederom een ijzersterk verhaal met een ontknoping die zich tot het einde maar moeilijk laat raden en Vera komt tot haar verrassing een oude bekende tegen.

Reageer: